W Krakowie i okolicach

Archive for Wrzesień 2009

Migawki z demonstracji w 70 rocznicę agresji ZSRR

Posted by jw w dniu Wrzesień 17, 2009

Migawki z demonstracji w 70 rocznicę agresji ZSRR

Kraków 17 września 2009 r.

IMG_6504IMG_6513IMG_6522IMG_6530IMG_6532IMG_6534IMG_6538IMG_6543IMG_6546IMG_6555IMG_6557IMG_6562IMG_6567IMG_6571IMG_6577IMG_6587IMG_6590IMG_6596IMG_6620IMG_6629IMG_6644IMG_6649IMG_6658IMG_6652

Posted in Imprezy, uroczystości, Krakowski Klub Gazety Polskiej, Wydarzenia historyczne | Otagowane: , , | 4 komentarze »

Demonstracja w Krakowie w 70 rocznicę agresji Sowietów na Polskę

Posted by jw w dniu Wrzesień 17, 2009

Migawki z demonstracji w Krakowie

w 70 rocznicę agresji Sowietów na Polskę

IMG_6506IMG_6510IMG_6511IMG_6523IMG_6525IMG_6536IMG_6542IMG_6553IMG_6578IMG_6599IMG_6603IMG_6633IMG_6650

Posted in Imprezy, uroczystości, Krakowski Klub Gazety Polskiej | Otagowane: , , | 1 Comment »

Krakowianie pamiętają o 17 września 1939

Posted by jw w dniu Wrzesień 17, 2009

Demonstracja w Krakowie

w 70 rocznicę agresji Sowietów na Polskę

zorganizowana przez Klub Gazety Polskiej

IMG_6503IMG_6509

IMG_6520

IMG_6533IMG_6547IMG_6565IMG_6590IMG_6591IMG_6627IMG_6631IMG_6635IMG_6640IMG_6656

Posted in Krakowski Klub Gazety Polskiej, Reakcje krakowian, Wydarzenia historyczne | Otagowane: , , | Leave a Comment »

17. WRZEŚNIA PAMIĘTAMY

Posted by jw w dniu Wrzesień 16, 2009

17_wrzesnia

17 września przypada 70. rocznica agresji ZSRR na Polskę,

Kluby „Gazety Polskiej”

pod hasłem:

„17. WRZEŚNIA PAMIĘTAMY”

organizują w całej Polsce pikiety, demonstracje i inne formy protestu.

W Krakowie

spotykamy się o godz. 17

pod konsulatem Rosji na ul. Biskupiej 7,

póżniej planowany jest przemarsz z pochodniami na Rynek Główny.

Wszystkie organizacje patriotyczne, które chcą przyłączyć się do naszej akcji proszę o wzięcie udziału w proteście.

Demonstracja została zgłoszona w UM i jest legalna.

Więcej informacji udziela przewodniczący Klubu „Gazety Polskiej” w Krakowie pan Ryszard Bocian, tel: 504730 544, e-mail: rbocian@poczta.fm

Demonstracja w 2008 r.

„17 września” Pawła Kukiza

Kurica nie ptica.
Polsza – nie zagranica.
Więc polej wódki, Grisza,
Bo zaraz oddasz strzał,
W tył głowy,
Potem do dołu.
Ciało na ciało się zrzuci
Sasza ugnieść je musi.
A spychacz zepsuł się nam.
Więc polej, Grisza,
Tak z duszy,
Dla Saszy, bo spychacz nie ruszy.
Ile ich jeszcze zostało,
A naszym chce się już spać
Raboty oczeń mnoga,
Starszyna chodzi zły.
Psuje się pogoda,
A jeszcze tylu ich.
Tylu ich jeszcze zostało.
A spychacz zepsuł się nam
Tam w dole się jacyś ruszają.
Wypijmy, Grisza, do dna.
Kończy się podły kwiecień,
Zaczyna zielony maj.
A nam wciąż nowych dowożą.
Nie dają wytchnienia nam.
Eeee, Grisza, co jest z tobą,
Czyżby ci było ich żal?
Kurica – nie ptica.
To tylko polski pan
Niech Wasia wapnem sypnie,
Na ten ostatni stos
A wapno pamięć rozpuści,
Sumienie prześpi się w nas
A potem, by nie bolało,
Posadzi się tu las.
I prawda nie wyjdzie na jaw.
A Stalin odznaczy nas.

17 września 1939 – PAMIĘTAMY !!!

17wrzesnia

Posted in Krakowski Klub Gazety Polskiej, Reakcje krakowian, Wydarzenia historyczne | Otagowane: , , | 6 komentarzy »

Pokaz filmu Grzegorza Brauna „Marsz Wyzwolicieli”

Posted by jw w dniu Wrzesień 11, 2009

Klub „Gazety Polskiej” w Krakowie

zaprasza na przedpremierowy pokaz

filmu dokumentalnego Grzegorza Brauna

„Marsz Wyzwolicieli”.

plakat Marsz Wyzwolicieli

Projekcja odbędzie się 16 września o godz. 18,

w kawiarni Moliere (sala teatralna), ul. Szewska 4.

Po projekcji   dyskusja z udziałem autora filmu pana Grzegorza Brauna.

IMG_6498

IMG_6499

Marsz wyzwolicieli

Rzeczpospolita

Film Grzegorza Brauna z udziałem Wiktora Suworowa, historyka i byłego oficera GRU – radzieckiego wywiadu wojskowego, należy do tych, które ogląda się jednym tchem. – Jeśli Hitler był ludożercą, to nie oznacza, że Stalin był wegetarianinem – twierdzi Suworow. – To Stalin szykował II wojnę światową – wszystko dla panowania nad światem.

Akademia Polityczna

Reżyser po przedpremierowej projekcji filmu
Grzegorz Braun
„Marsz wyzwolicieli”

Piknik UPR, Wisniowa Góra, 22 sierpnia 2009

Grzegorz Braun w Wikipedii

Grzegorz Braun (ur. 1967) – polski reżyser, scenarzysta i publicysta, autor kilkunastu filmów dokumentalnych w tym m.in. filmu Plusy dodatnie, plusy ujemne o domniemanej współpracy Lecha Wałęsy z SB.

Braun jest współtwórcą telewizyjnego cyklu „Errata do biografii„, ujawniającego agenturalne wątki w życiorysach znanych Polaków.

W kwietniu 2007 roku Braun ogłosił, że znany językoznawca Jan Miodek był współpracownikiem SB, za co został mu wytoczony proces który Braun przegrał, sąd odrzucił także apelację Brauna.

………….

Prof. Miodek wygrał w SN: Braun ma go przeprosić

Gazeta Prawna, 10.09.2009

Musi przeprosić prof. Miodka za „agenta”, ale nie chce

Wirtualna Polska – Wiadomości: PAP | dodane 2009-09-10 (13:21)

Grzegorz Braun o lustracji i nie tylko

prawica.net 2007-05-16

Pod Prąd, odc. 29 – Grzegorz Braun

Grzegorz Braun i procesy za TW 1/2

Grzegorz Braun i procesy za TW 2/2

…………….

Filmografia ( wg Wikipedii)

  • 2009Marsz wyzwolicieli
  • 2008TW Bolek – scenariusz i reżyseria (wraz z Robertem Kaczmarkiem)
  • 2007Oskarżenie – reżyseria, scenariusz
  • 2007 Defilada zwycięzców – scenariusz i reżyseria (wraz z Robertem Kaczmarkiem)
  • 20062008Errata do biografii – reżyseria, współpraca reżyserska, scenariusz, lektor
  • 2006Będziesz moja reżyseria
  • 20052006Warto kochać – reżyseria
  • 20052006Plusy dodatnie, plusy ujemne – reżyseria
  • 2002Arche. Czyste zło – scenariusz
  • 2001Zacz@towani. Historie_miłosne.pl – reżyseria
  • 2001Krótka seria – reżyseria, scenariusz
  • 1999Wielka ucieczka cenzora – reżyseria, scenariusz
  • 1999Śmierć człowieka utalentowanego – reżyseria, scenariusz
  • 1996Reakcjonista – realizacja, scenariusz
  • 1993Gorący czwartek – reżyser II
  • 1990Nie wierzę politykom – współpraca realizatorska

—————–

Marsz wyzwolicieli – film dok.

    Posted in Flimy, Krakowski Klub Gazety Polskiej | Otagowane: , , | 1 Comment »